Hopp til innhold

Månedens hygen juli 2020

Gulsjølia's Fenja


Gulsjølias Fenja ble født ved sankthans i 2013,hun er fra et kull med Gulsjølias Bjuti og NJ(D)CH SE KING.Hun ble hentet hos Jon Anders Nesbakken i slutten av august.

Fenja var ei lettdresert dame hu kom tidlig på inkalling med fløyte og har vert grei å styre med kommando.Hun er veldig i overkant kjælen og har et herlig gemytt

halen går som ei trommestikke så den slo a i filler i ungdommen og vi sleit med å få det til å gro.Fenja ble tidlig jaktmoden og hadde sin første los når hu var 6 mnd og ble tidlig stabil til å ta ut haren. Det er ikke mange turer vi har vert i skogen uten los. I tilegg har hun et herlig Hygenmål .Høsten 2019 fikk hu vere med på filming  i valdres og promotering av Hygenrasen i regi av NKK og det var jo stas.Fenja har startet på 2 jaktprøver med 1x3 og 1x1 åp,på utstilling har hu ekcelent/CK .

Tidlig i mai var hu på frierstur på kolbu hos Hero til Smerud og etter ei stund begynte hu å legge på seg .Etter hvert vart hu rønket og dyrlegen så 4 valper. Natt til 5 juli kom det først en tispevalp og så en til men den var dødfødt, så måtte vi til vetrinærvakta og det ble keisersnitt får å få ut de 2 siste og det var hannvalper.

Etter ett og ett halvt døgn ble den førstefødte tispa svak og trass i iherdig innsats greide vi ikke å redde den. Hannvalpene  ser ut til å greie seg bra .

Dette ble ilddåpen for meg siden det er første kullet. Regnskapet etter valpekullet går veldig i minus, men læring og erfaring går i pluss .

MVH

Rune Hamar