Hopp til innhold

Informasjon

Viktig melding vedr årsmøte og treff i 2024!

I styremøte 13.11.2023 ble det besluttet at vi legger årsmøte og treff i 2024 til Elverum som de to siste årene. Dette blir et jubileumstreff da Hygenringen (Norge) i 2024 offisielt i henhold til registeringen i Brønnøysund er 25 år og ble samlet til ett rike i 1999. 

Treffet og årsmøtet 2024 vil være i helgen 14. – 16. juni - 2024. 

Det viser seg at denne helgen blir det også avholdt en fotballturnering i Elverum, så det vil bli rift om hytter og rom på campingen. Pr. dato er det 20 ledige hytter og for dere som trenger en hytte eller rom MÅ dere bestille nå og senest før jul for å være sikre på å få rom / hytte.  

Elverum Camping: www.elverumcamping.no

Det blir hundeutstilling på lørdag den 15. i regi av Hedmark Harehundklubb.   

Mer info kommer på våren i henhold til frister for årsmøte.  


Utstillingstider, dommere og antall hunder på Elverumsutstillingen 17.6.2023
(Dette er estimerte tider og det tas forbehold om justeringer)

Hygenpokalen


Oppdatering 4.1.22 kl 2140
Eliteprøven i forbindelse med Hygenpokalen er AVLYST
Snø og værforhold i Vestfold har gjort det umulig å gjennomføre en EP på forsvarlig vis og Vestfold Harehundklubb har derfor avlagt å avlyse prøven, noe jeg støtter 100%.
Se mer på www.vestfoldharehundklubb.no

Oppdatert 3.1.22
Vi nærmer oss avviklingen av Hygenpokalen og dessverre ser ikke værprognosene helt bra ut. Jeg har i dag vært i kontakt med Andreas Lie i Vestfold Harehundklubb og de er meget spent på hvor mye snø som kommer i morgen 4.1. og i dagene fremover. Kommer de mengdene som er spådd på YR.no er det ikke mulig å gjennomføre prøven, men hva som virkelig faller av snø er noe helt annet. Prøveledelsen kommer i morgen kveld til å gjøre den første vurderingen om prøven lar seg gjennomføre. Vi kan derfor risikerer at vi får en melding i morgen den 5.1. som tilsier at prøven blir avlyst. Det er meget mulig at de avventer noe, men på torsdag kveld blir den endelige avgjørelsen tatt ut fra hva som har kommet av snø og hvor mye snø som er spådd å falle i helgen.
For dere som ønsker å følge med på været kan dere gå inn på www.yr.no og søke opp Store Holedalen (dal i Larvik)
Vestfold Harehundklubb oppdaterer sin hjemmeside fortløpende så følg også med på www.vestfoldharehundklubb.no


Varsel om årsmøte 2022

Årsmøtet avholdes i år lørdag den 25. juni kl 1700 på Elverum Camping. Saker til årsmøte må meldes inn på mail post@hygenringen.com innen 21.mai.

Frasigelse av verv eller ønske om å ta verv meldes inn til valgkomiteens leder Svein Morten Jeppestøl innen 21.mai

På lørdag den 25. juni har Hedmark Harehundklubb utstilling på Skogbruksmuseet like ved. Denne utstillingen inngår i kriteriene for «Hygenpokalen», så her oppfordres alle til å melde på. Vi er lovet at Hygenhund skal komme først i ringen slik at det ikke blir konflikt med våre andre aktiviteter denne dagen. Det henstilles også til alle om å ta med hunder for fremvisning og spesielt gjelder det dere som skal premieres.


Bildearkiv

Det er mange flotte hygenhunder der ut og vi ønsker nå på hjemmesiden å bygge opp et bildearkiv på våre hunder. Arkivet er tenkt delt inn i kategoriene:
"Utstillingsbilder" der hunden er stilt pent opp som på utstilling.
"Jaktbilder" som viser hunder i jaktsituasjoner.
"Valpebilder" som viser valper og kull.

Bilder må være større enn 1MB og sendes inn på mail post@hygenringen.com (MMS og sosiale medier krymper bildene slik at de ikke kan brukes)
Det må oppgis registreringsnr. på hunden, hvem som er eier og hvem som har tatt bildet.
Ved å sende inn bilder til arkivet gir man også tillatelse til at de kan benyttes av Hygenringen som bilder i bladet Harehunden og andre medier som kan være aktuelle.

Styret har valgt å premiere 3 stk som sender inn bilder, med valgfritt plagg fra vår "Hygenkolleksjon". Det blir loddtrekning på årets samling på Elverum.

Ser fram til å motta mange flotte bilder.


Årsmøte / treff 2023

Treffet og årsmøte i 2023 vil som i 2022 bli avholdt på Elverum Camping i helgen 16. – 18. juni i forbindelse med Hedmark Harehund sin utstilling. Denne helgen bli da helgen før St. Hans noe som bør være bedre for de fleste

Som vanlig blir det fremmøte fra fredag den 16. for sosialt samvær. På lørdag den 17. blir det først utstilling og så senere på dagen, premieutdeling, vising av hunder, årsmøte og sosialt samvær. Vi skal få det til slik at Hygen kan komme først i ringen på lørdag, så vi har det meste av lørdagen til vår disposisjon.

Det er allerede nå åpnet for bestilling av hytter på campingen, så det er bare å ta kontakt for å booke hytte. For bobiler og campingvogner er det ikke behov for booking av plass.

Elverum Camping: www.elverumcamping.no

Mer informasjon kommer etter hvert.


Sponsing / støtte til Eliteprøver

Mange av våre hunder er eliteklare og klare for å prøve seg på jaktchampionatet. Vi ser at mange hunder stopper 2x1ÅP og ikke går videre. Som en motivasjon vil ringen inntil nytt vedtak foreligger sponse / støtte med kr 1000.- til alle som starter på EP, også de som allerede er JCH og vil prøve seg på en EP til i løpet av sesongen. Vi trenger å få vist frem våre hunder og hva de er gode for, så meld på hvis du har mulighet.

Hund må stille begge dager med mindre gyldig trekkgrunn (A).
Eiers ansvar å søke til ringen ved å sende mail til kasserer.

Har du noen spørsmål er det bare å ta kontakt med kassere Roy Dramstad eller leder Willy Jensen