Hopp til innhold

Hans Bringsdal til minne


Vi har mottatt den triste beskjed at Hans Bringsdal gitt bort natt til onsdag den 12. august, 86 år gammel. Hans ble født 1934 på gården Stoveland i Holum kommune, hvor han tilbrakte alle sine leveår. Hans var gårdbruker og drev med korn, poteter og skogsdrift.


Hans var en nestor i harehund miljøet på Sørlandet og en pådriver for utviklingen av Hygenhund. Han har hatt verv som leder av Sørlandets Harehundklubb og vært medlem og leder av avlsrådet for Hygen i mer enn 10 år. Hans ble æresmedlem av Hygenringen for sitt store engasjement for rasen og ringen. Et av de største øyeblikkene i Hans sitt liv, som hundemann, var nok det å vinne NM i Nordmarka 1982 med Diana X. Det er ikke mange som har drevet frem flere UCH/NDCH hunder enn Hans.


En kommer heller ikke utenom Hans sine bravader på friidrettsbanen. Særlig baneløping. Han konkurrerte med de beste på Sørlandet, og var i toppen.


Hans var ikke «skuddredd» for å stå opp for sine meninger, og han var glødende opptatt av Hygenrasens ve og vel. Dette kom også tydelig frem da Kenneth og jeg besøkte han i mars i år, for å lage et portrett intervju. Han gledet seg stort over den glød som var i ringen, og over alle nye Hygen eiere som er kommet til. Hans etterlater seg et tomrom i harehund miljøet når han nå har gått bort.


Takk for den jobb du har lagt ned for å bevare Hygenrasen.
Vi lyser fred over Hans minne, og sender våre kondolanser til familien!

Hygenringen
Asbjørn Bjelland

Hans Bringsdal og Diana X som NM vinner i Nordmarka i 1986.